fbpx
skip to Main Content
Sida 112

Kroppsaktivisterna som ifrågasätter samhällets ideal och normer

Kroppsaktivister är framför allt större kvinnor som visar upp sina kroppar på Instagram inför sina många och ofta unga Instagram-följare. En protest mot skeva ideal och för att visa att människokroppen kommer i många olika storlekar, former och färger.

Det finns flera välkända namn både nationellt och internationellt:

  1. Ashley Graham (@ashleygraham) – Fotomodell och TED-talare som bland annat var den första plus size-modellen som fick synas på framsidan av Sports Illustrated Swimsuit Issue.
  2. Danielle Brooks (@daniebb3) – Orange Is The New Black-skådespelaren som använder sitt personliga varumärke och sina sociala medier för att lyfta fram och hylla kroppspositivitet.
  3. Sara Songbird (@sarasongbird) – YouTube-profilen och Instagram-drottningen som pratar om feminism och kroppspositivism.
  4. Linda-Marie Nilsson (@lindamariie) – Författaren av boken Så lärde jag mig att älska min kropp som kom ut 2018.
  5. Anna (@en.pantertant.i.leopard) är 57-åringen som blev inspirerad av kroppsaktivister på nätet, slutade med sina dieter och skapade sitt eget Instagram-konto på samma tema

Linda-Marie Nilsson har skrivit boken ”Så lärde jag mig att älska min kropp” som kom ut 2018.

Kul att du har hittat hit 👋🏼

Det här är en del av extramaterialet till boken Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationenKlicka här för att beställa ditt signerade exemplar. Du hittar självklart även boken på Adlibris, Akademibokhandeln samt Bokus.

Back To Top