Är du orolig för ditt barns spelande?

Är du orolig för ditt barns spelande?

Är du orolig för ditt barns spelande?

Enligt Folkhälsomyndigheten har ungefär två procent av befolkningen mellan 16 och 84 år ett problematiskt spelande. Det kan bero på många olika saker – men oavsett vilken anledningen är så är personen i fråga alltså aldrig ensam. Ibland kan det dock behövas utestående hjälp för att komma ur destruktiva mönster.

Om du eller någon i din närhet har problem med sitt spelande finns flera olika vägar att gå:

  • Statens Medieråd har satt ihop en sida med konkret information för föräldrar som är oroliga för sitt barns datorspelande – och hur man kan prata om datorspelande i hemmet redan innan det blir ett problem. Klicka här för att komma dit.
  • Om datorspelandet leder till konflikter och bråk i familjen finns Socialtjänsten i varje kommun. De kan hjälpa familjer i låsta lägen där det blir för mycket bråk kring datorspelande.
  • Om du behöver ytterligare rådgivning och vägledning kan du även vända dig till t.ex. en skolkurator, psykolog eller BUP (Barn- och Ungdomspsykiatrin) för att få rådgivning och vägledning.
  • Den som spelar för mycket – eller dennes anhöriga – är även välkomna att kontakta Stödlinjen. Linjen drivs av Stockholms Läns Sjukvårdsområde på uppdrag av Socialdepartementet och vänder sig framför allt till den som spelar om pengar. Den som hör av sig är alltid anonym och kan höra av sig via telefon, chatt eller webbformulär. Telefonnumret dit är 020-819 100 (Öppet helgfria vardagar kl 09.00 – 21.00). Det går också att genomgå ett Självhjälpsprogram på nätet. Läs mer på Stödlinjen.se.
Det här inlägget är en del av extramaterialet till boken Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen! Köp ditt signerade exemplar via knappen nedan! Vi bjuder på frakten. Du kan också hitta boken på Adlibris, Akademibokhandeln eller Bokus – både på nätet och i fysiska butiker.
Beställ här   

Allt om unga på nätet – direkt i inkorgen