fbpx
skip to Main Content
Sida 66

Influencers att hålla koll på

Det går fort i hockey. Jag har aldrig riktigt förstått varför man säger så. Men samma uttryck kan hur som helst appliceras på den digitala världen! Vi har sedan tidigare konstaterat att det inte alltid är så lätt att hänga med. Hur vet man då vilka influencers som är mest populära just nu?

Svaret är lite olika. Det brukar komma ut topplistor lite då och då – särskilt i slutet eller början av året. Det finns däremot inte någon självklar källa.

Therese Lindgren – en av Sveriges mest inflytelserika och framgångsrika influencers. Foto: Ellen Waldton.

Några av Sveriges största influencers 2019 är utan inbördes ordning:

Listan ovan är baserad på mina egna upplevelser och vilka jag ser mest i mitt och mina vänners flöde. Men imorgon kanske någon helt annan är aktuell. För att bilda dig en uppfattning om vem som är mest populär just nu kan du:

  1. fråga barnen eftersom det är de som verkligen har koll,
  2. googla ”Sveriges största influencers” följt av året för att hitta en någorlunda aktuell topplista
  3. ta en titt på YouTubes startsida under rubriken ”Populärt”,
  4. läs skvallerbloggen Svenska YouTubers (som trots sitt stundvis tveksamma rykte på riktigt är en bra källa för föräldrar att få insikter kring aktuella influencers, trender och uttryck i barnens värld).

Kul att du har hittat hit 👋🏼

Det här är en del av extramaterialet till boken Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationenKlicka här för att beställa ditt signerade exemplar. Du hittar självklart även boken på Adlibris, Akademibokhandeln samt Bokus.

Back To Top